Werkwijze

Onze werkwijze bij een woningontruiming

Wanneer een dierbare is overleden en de woning moet worden ontruimd, dan kunt u alle werkzaamheden die hiermee verband houden met een gerust hart overlaten aan Woningontruiming De Ster. Wij hebben een praktische werkwijze aan de hand waarvan wij woningontruimingen uitvoeren.

  • De familie krijgt allereerst de gelegenheid om spullen die verdeeld moeten worden, uit de woning te halen.
  • De executeur testamentair regelt dat de huur wordt opgezegd of schakelt een makelaar in die de verkoop van de woning zal regelen.
  • Woningontruiming De Ster gaat aan de slag met het leeghalen van de woning. Hierbij wordt zorgvuldig te werk gegaan. Spullen die hergebruikt kunnen worden, worden apart gehouden en verwerkt in samenwerking met de goede doelen waarmee wij samenwerken.
  • Spullen die naar de veiling kunnen, worden apart gehouden. Mochten er tijdens de ontruiming waardevolle spullen worden gevonden die de familie over het hoofd heeft gezien dan worden deze voor u bewaard zodat u kunt beslissen wat hiermee moet gebeuren.
  • De vloeren worden indien gewenst gestript. Tapijt, tegels, zeil en laminaat worden o netjes mogelijk verwijderd.
  • Gaatjes in muren van spijkers en schroeven worden gedicht
  • Op elektrapunten van lampen en dergelijke worden kroonsteentjes geplaatst of een centraaldoosdeksel.
  • Extra werkzaamheden die nodig zijn voor het goed opleveren van de woning worden indien gewenst door Woningontruiming De Ster uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan het opschonen van de tuin, het terughangen van deuren of andere herstelwerkzaamheden om de woning in oorspronkelijke staat terug te brengen. Ook het afbreken van een zelfgebouwd schuurtje in de tuin, schilder- of stucwerk dat noodzakelijk is voor een goede oplevering, kunt u aan ons uitbesteden.

Verder kunnen wij voor u aanvullende diensten verzorgen, zoals

  • Het opzeggen van stroom, gas en water met doorgifte van meterstanden indien nodig
  • De oplevering aan de verhuurder dan wel de makelaar

Wij spreken met u een datum af waarop de woning door ons wordt opgeleverd. Wij zorgen ervoor dat de woningontruiming op of vóór deze datum geheel is afgerond.  De woning wordt bezemschoon aan de verhuurder of de verkopende makelaar opgeleverd. U heeft er geen omkijken naar. Uiteraard bepaalt u zelf welke diensten u van ons afneemt. Wilt u bijvoorbeeld zelf de oplevering aan de makelaar en het afsluiten van nutsbedrijven regelen dan laten wij dit uiteraard aan u over. Vooraf wordt afgesproken welke diensten wij voor u uitvoeren en wat hiervan de kosten zijn.

Diensten

woningontruiming de ster 4