Onze diensten

Woningontruiming De Ster verzorgt verschillende diensten die te maken hebben met woningontruiming. U bepaalt altijd zelf welke diensten u wel en niet afneemt. Wilt u bepaalde werkzaamheden zelf doen, dan kan dit uiteraard. Vooraf worden er duidelijke afspraken gemaakt met de opdrachtgever welke diensten door ons worden uitgevoerd en wat hiervoor het tarief is. Ons dienstenpakket is zeer uitgebreid. Hieronder vindt u een overzicht van de diensten van Woningontruiming De Ster.

Woningontruiming

Een woningontruiming wordt in nauw overleg met de opdrachtgever uitgevoerd. Werkzaamheden die u aan ons kunt uitbesteden zijn onder andere:

 • Het verwijderen van meubilair en overige huisraad uit de woning en het verantwoord afvoeren hiervan. Indien mogelijk worden spullen hergebruikt. Spullen van waarde worden verkocht, de opbrengst hiervan komt ten goede van de erfgenamen, tenzij u nadrukkelijk afstand doet van deze spullen
 • Lampen en dergelijke worden verwijderd, op loshangende draden worden kroonstenen geplaatst
 • Gaatjes van spijkers en schroeven in muren worden dichtgemaakt
 • Vloeren worden professioneel verwijderd
 • De tuin kan worden opgeschoond
 • Schilder- en stucwerk kan worden uitgevoerd om de woning netjes op te leveren
 • De woning wordt bezemschoon opgeleverd aan de verhuurder of makelaar, of aan u als opdrachtgever

Spoedontruiming

Soms moet een woning of kamer met spoed ontruimd worden. Denk aan een executieverkoop van een woning of een kamer in een zorgcomplex die na het overlijden van de bewoner vaak binnen enkele dagen moet worden opgeleverd. Wij kunnen een spoedontruiming voor u verzorgen, zodat u zich kunt concentreren op de wellicht verdrietige omstandigheden die met de ontruiming samenhangen. Bij een spoedontruiming verzoeken wij u om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met Woningontruiming De Ster, zodat wij zo snel mogelijk met de werkzaamheden kunnen starten.

Voorwaarden bij een spoedontruiming

Als u ons wilt inschakelen voor een spoed ontruiming gelden daarbij de volgende condities:

 • Het moet duidelijk zijn welke spullen kunnen worden meegenomen en wat moet blijven staan. In een kamer in een zorginstelling gaat het bijvoorbeeld om een kooktoestel of koelkast die bij de kamer horen en dus niet moeten worden afgevoerd.
 • Het moet duidelijk zijn of ook zaken als vloerbedekking en gordijnen moeten worden verwijderd.
 • Zorg dat wij toegang hebben tot de woning of kamer. U hoeft niet zelf aanwezig te zijn. In een zorginstelling kan bijvoorbeeld een medewerker zorgen dat wij ons werk kunnen doen. Als het om een gewone woning gaat kunt u bijvoorbeeld de sleutel bij een buur afgeven waar wij deze kunnen ophalen.

De kamer of de woning wordt door ons bezemschoon opgeleverd.

Verhuizen naar een kleinere woning

Als u gaat verhuizen van een eengezinswoning naar een flat of seniorenwoning dan heeft u waarschijnlijk veel spullen die u niet kunt meenemen. Als u zelf geen mogelijkheid heeft om deze overtollige spullen af te voeren kunt u Woningontruiming De Ster inschakelen. Maar dat is nog niet alles. Wij kunnen de spullen die wel mee moeten naar de nieuwe locatie, voor u verhuizen. Zo’n seniorenverhuizing is een uitkomst als u geen hulp kunt inroepen van kinderen of andere familie of vrienden die u kunnen helpen.

De spullen die u niet kunt meenemen worden gedoneerd aan kringloopwinkels of andere goede doelen. Uitgangspunt is dat zo veel mogelijk van inboedel en huisraad wordt hergebruikt.

Een vast aanspreekpunt

Bij een seniorenverhuizing kan Woningontruiming De Ster extra ondersteuning bieden. Voor een oudere is een verhuizing vaak ingrijpend en soms verwarrend. Dan is het goed te weten dat wij een vaste contactpersoon kunnen toewijzen. Deze medewerker begeleidt de verhuizing. Hij of zij overlegt met de persoon die gaat verhuizen welke spullen mee kunnen en welke moeten worden afgevoerd. Dit wordt in alle rust gedaan, rekening houdend met de belevingswereld van de oudere.

Vloeren verwijderen

Bij het verlaten van een huurwoning, en soms ook bij vertrek uit een koophuis, moeten de vloeren kaal worden opgeleverd. Dat kan een flinke klus zijn. Vloerbedekking wordt vaak gelegd met ondertapijt, dat zeer goed verlijmd zit op de ondergrond. Ook kunt u voor een verrassing komen te staan als na het verwijderen van een vloer er ineens nog een vloer tevoorschijn komt, die er dus ook nog uit moet. Als het leeghalen van de woning u al veel tijd heeft gekost wilt u deze klus misschien liever uitbesteden, zeker als er sprake is van tijdsdruk. U kunt dan Woningontruiming De Ster inschakelen. Wij zorgen dat de vloeren uit de door u aangewezen vertrekken in de woning worden verwijderd en ook afgevoerd. De vloeren worden kaal en bezemschoon opgeleverd, zoals de verhuurder of makelaar dit vraagt.

Stopt u met uw bedrijf of gaat uw bedrijf verhuizen? Woningontruiming De Ster zorgt voor een professionele ontruiming van het door u gehuurde pand. De inboedel die u niet wenst mee te nemen wordt door ons afgevoerd en indien mogelijk hergebruikt of verkocht. Daarnaast kunt u gebruik maken van aanvullende diensten om het pand conform de wens van de verhuurder op te leveren. U kunt hierbij denken aan:

 • Het uitvoeren van sloopwerkzaamheden, het verrichten van schilder- en stucwerk
 • Het verwijderen van vloeren, zoals vloerbedekking, laminaat of zeil
 • Het afvoeren en vernietigen van papieren archieven
 • Alle voorkomende schoonmaakwerkzaamheden om het pand netjes op te kunnen leveren

Opkoop van inboedel

Gaat u verhuizen, gaat een ouder naar een seniorenwoning of vertrekt u naar het buitenland? Dan wilt u wellicht uw inboedel verkopen. U kunt natuurlijk zelf allerlei spullen online proberen te verkopen. Maar hier kan behoorlijk wat tijd in gaan zitten en die is er vaak niet. Daarom is het goed te weten dat Woningontruiming De Ster uw inboedel kan opkopen. Wij komen langs in de woning die ontruimd moet worden en bieden u een eerlijke prijs voor meubels, huishoudelijke apparaten en eventuele waardevolle spullen die niet mee kunnen verhuizen of waar de erven geen interesse voor hebben.

De goederen die voor opkoop in aanmerking komen:

 • Antiek
 • Design meubels en accessoires
 • Vintage meubels en accessoires
 • Bekende meubelmerken zoals bijvoorbeeld Rietveld, Gispen en Chesterfield
 • Porselein
 • Zilverwerk
 • Aardewerk
 • Waardevol glaswerk
 • Schilderijen en andere kunstvoorwerpen
 • Verzamelingen
 • Gereedschap
 • Kleding

Als u dergelijke goederen wilt verkopen bij het ontruimen van een woning wordt door onze taxateur een eerlijke prijs geboden. U hoeft niet bang te zijn dat er een ‘onzinbod’ wordt gedaan, de prijs die wij bieden is reëel, rekening houdend met het feit dat wij de goederen natuurlijk ook voor een goede prijs willen kunnen verkopen.

Het grote voordeel is dat u in één koop van alle waardevolle spullen af bent die niet mee kunnen bij een verhuizing of waar de erven na een overlijden geen interesse voor hebben.


Vraag nu een offerte voor uw woningontruiming

Wilt u een woning of bedrijfspand professioneel en snel laten ontruimen? Vraag dan nu een offerte aan bij Woningontruiming De Ster. Of het nu gaat om een ontruiming in verband met een verhuizing of vanwege het overlijden van iemand waarvoor u de nalatenschap moet afhandelen, u kunt rekenen op onze professionele werkwijze. Een woningontruiming gebeurt altijd met respect en zorgvuldigheid. Alles wat nog bruikbaar is wordt hergebruikt. Dit wordt geschonken aan kringlooporganisaties en andere organisaties waar wij mee samenwerken. Spullen van waarde waar u als eigenaar of de erven van een overledene geen belangstelling voor hebben kunnen door ons worden verkocht of opgekocht. De opbrengst wordt aan u uitbetaald of verrekend met de factuur voor de woningontruiming.

Neem voor het aanvragen van een offerte contact met ons op. Dit kan ook als u nog aanvullende vragen heeft over onze dienstverlening.

Offerte aanvragen

woningontruiming de ster 15